Αρχικ σελδα
Τμματα
Το Γπεδο
Οι Ακαδημες
Παιχνδια
Χρσιμα links
Να
Επικοινωνα


ΑΙΑΣ Ο ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ

1Ο Αας ταν νας απ τους μνηστρες της ωραας Ελνης και ταν δεσμευμνος με ρκο να υπερασπιστε τη ζω και την τιμ της.
λαβε μρος στον Τρωικ πλεμο με 12 πλοα και μαζ με τον Αχιλλα και τον Φονικα σκησε την διοκηση του ελληνικο στλου. Στην Ιλιδα παρουσιζεται ως ο δετερος πιο ανδρεος Αχαις μετ τον Αχιλλα και ισξιος του Τρου ρωα κτορα.
Ο μηρος μλιστα αναφρει τι διθετε υψηλ ανστημα: "μγας, πελριος και ρκος Αχαιν". Επσης δεν υστεροσε και σε ομορφι και ως χαρακτρας περιγρφεται ως καλκαρδος, ικανς να εμψυχνει τους συμπολεμιστς του και να δνει συμβουλς. Ο διος παιξε σημαντικ ρλο στην συμφιλωση του Αχιλλα με τον Αγαμμνονα.

Κατ τη διρκεια του Τρωικο πολμου, υποχρωσε κποιον σμμαχο βασιλι των Τρων, στην θρακικ χερσνησο, να του καταβλει φρο σε χρυσ και σε σιτηρ. Επσης, κατλαβε μια φρυγικ πλη, σκτωσε τον βασιλι της Τελετα και πρε σκλβα την κρη του Ευρυσκη. Σε κποια μεταγενστερη φση, μονομχησε με τον κτορα, χωρς κανες τους να ηττηθε. Τελικ λαβε ως νδειξη τιμς απ αυτν το ξφος του, εν ο διος του χρισε τη ζνη του.

ταν ο Πτροκλος και ο Αχιλλας σκοτθηκαν, ο Αας πτυχε να αντιμετωπσει πλθος εχθρν και να αποσπσει απ τα χρια τους τα σματα των νεκρν ηρων. Εξοργστηκε μως, ταν τα πλα του νεκρο Αχιλλα δθηκαν τιμητικ στον Οδυσσα και νιθοντας εξαιρετικ μειωμνος, κρθηκε καττερος των περιστσεων σε σημεο που αποπειρθηκε να δολοφονσει τους αρχηγος των Αχαιν. Ττε η θε Αθην του προκλεσε πνευματικ διαταραχ και τον κανε να ξεσπσει πνω σε να κοπδι πρβατα. ταν συνλθε το πρω και διαπστωσε σε πσο οικτρ κατσταση εχε περιπσει, τερμτισε την ζω του, πφτοντας πνω στο ξφος του.

(Απ τη Βικιπαδεια, την ελεθερη εγκυκλοπαδεια)

γιαξ Ταρου • All rights reserved 2011 - Designed by Colour & Design